Democratic Party of Moldova

25 February 2020

Pavel Filip a discutat cu şeful Departamentului MAE al Germaniei responsabil inclusiv de Republica Moldova, Tobias Tunkel

Preşedintele PDM, Pavel  Filip s-a întâlnit astăzi cu şeful Departamentului teritorial din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania responsabil inclusiv de Republica Moldova, Tobias Tunkel.

Interlocutorii au discutat despre ultimele evoluţii de pe scena politică din Republica Moldova, activitatea parlamentară şi proiectele de viitor ale Partidului Democrat.

„Am demonstrat prin acţiuni concrete, timp de 3 ani cât ne-am aflat la guvernare, că suntem un partid pro-european. Partidul Democrat rămâne în continuare ferm ataşat parcursului european al Republicii Moldova. Obiectivul nostru principal este ca direcţia europeană a ţării să devină ireversibilă”, a spus Pavel Filip.

Tobias Tunkel a declarat că Republica Federală Germania va sprijini în continuare ţara noastră în demersul său european, în special în implementarea Acordului de Asociere cu UE şi a Acordului de Liber Schimb.

La întrevedere au mai participat Ambasadoarea Republicii Federale Germania la Chişinău, Angela Ganninger şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.