Democratic Party of Moldova

27 February 2020

Pavel Filip, despre acuzaţiile de intimidare a grupului Candu: Toată lumea a obosit de minciunile lor

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip respinge acuzaţiile grupului Pro-Moldova că ar intimida echipa de la Rezina , care a plecat din PD.

„Nimeni din fracţiune şi nici din PD nu a avut vreo deplasare recentă la Rezina. Declaraţiile tari ale dnei Graur demonstrează un singur lucru, ca ea îşi dă importanţă şi încearcă să se victimizeze în fata actualilor ei patroni. Moda de a te victimiza place. Dar nimeni nu are nevoie de aceşti foşti colegi. Noi vom merge la Rezina şi vom consolida echipa, pentru că acolo avem mulţi colegi buni, care sunt devotaţi Partidului Democrat şi acest lucru o deranjează pe dna Graur. De la plecarea lor partidul a avut doar de câştigat. Acestea sunt primele consecinţe ale reformelor care au loc în PD. Reforma partidului nu înseamnă excluderea unuia sau altuia, înseamnă schimbarea bazei pe care se ţine acest partid. Şi cei care nu încap pe această bază pică, pentru că ea conţine multă democraţie internă”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a cerut foştilor colegi să nu se mai ascundă după valori pro-europene şi occidentale. „Să aibă curajul să iasă în faţa oamenilor şi să spună că îndeplinesc indicaţiile celor care îi finanţează din afara ţării. Să spună clar că în spatele lor stau dl Plahotniuc şi dl Şor şi nu să se ascundă după valori pro-europene şi occidentale”, a spus preşedintele PDM.