Democratic Party of Moldova

18 January 2021

Pavel Filip, întrevedere cu Ambasadorul Daniel Ioniţă: Mulţumim României pentru sprijinul necondiţionat acordat Republicii Moldova

Pavel Filip, întrevedere cu Ambasadorul Daniel Ioniţă: Mulţumim României pentru sprijinul necondiţionat  acordat Republicii Moldova

Preşedintele PDM, Pavel Filip, s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. Prin această întrevedere, liderul democrat reia, după sărbătorile de iarnă, contactele tradiţionale cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău.

Pavel Filip a mulţumit României pentru sprijinul constant şi necondiţionat  acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul anunţat de preşedintele Klaus Iohannis în timpul vizitei sale la Chişinău: 200 mii de doze de vaccin anti-COVID, medicamente şi echipamente în lupta împotriva COVID-19, 6 mii tone de motorină, dar şi alte ajutoare.

Liderul democrat a salutat şi disponibilitatea părţii române de a trimite la Chişinău un grup de experţi care să asiste medicii moldoveni în procesul de imunizare a populaţiei. „Suntem profund recunoscători pentru prietenia care leagă cele 2 ţări şi pentru relaţia de suflet pe care o avem”, a declarat Pavel Filip.

Oficialii au convenit să continue dialogul bilateral, în beneficiul cetăţenilor noştri.