Partidul Democrat din Moldova

Diacov Dumitru

Diacov Dumitru

Președintele de onoare al PDM; Vicepreședintele fracțiunii PDM în Parlamentul Republicii Moldova

Președintele de onoare al PDM este un om politic respectat atât de colegi, cât și de adversari. Adună în jurul său oameni valoroși, pe care îi inspiră și îi sfătuiește. S-a ținut departe de scandaluri și a îndemnat mereu la stabilitate.

A absolvit facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat din Minsk, Belarus, lansându-se în calitate de jurnalist la Comitetului de Stat pentru Radio şi Televiziune. Ulterior, a activat în cadrul mai multor instituții media la Moscova și București, iar în 1993 începe cariera dimplomatică în calitate de șef al Departamentului politic la ambasada RM în Federația Rusă.

În paralel își lansează cariera politică, devenind în 1994 deputat în Parlamentul Republicii Moldova și preşedinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă. Deputat în patru legislaturi parlamentare, ocupând de-a lungul anilor funcții importante, printre care președinte și vicepreședinte a Parlamentului, fondator și preşedinte al Mişcării social-politice „Pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă”, Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, lider al fracţiunii Partidului Democrat.

Este decorat cu Ordinul Republicii și ordinul de Merit al Franței.

Data nașterii: 10 februarie 1952

Este căsătorit și are 2 copii.


Biroul permanent