Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

10 Februarie 2019

Andrian Candu la Cahul: Creşterea accesului cetăţenilor la medicamente compensate şi gratuite e o reuşită a guvernării PDM

Andrian Candu la Cahul: Creşterea accesului cetăţenilor la medicamente compensate şi gratuite e o reuşită a guvernării PDM


Numărul beneficiarilor de medicamente compensate şi gratuite a crescut semnificativ pe parcursul ultimei săptămâni. Despre aceasta a relatat preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, în discuţiile cu locuitorii din Cahul, unde sâmbătă a ajuns Caravana electorală a PDM. Echipei PDM la Cahul s-au alăturat Elena Bacalu şi Oleg Creciun, candidaţii pentru circumscripţiile 42 şi 43 din raioanele Cahul şi Cantemir.

Andrian Candu a menţionat că numărul sporit de reţete compensate eliberate vorbeşte despre faptului să oamenii sunt bine informaţi despre proiectele sociale ale Partidului Democrat. ”Noi ştim cât de important este să dăm accesul oamenilor la medicamente compensate, pentru că încă nivelul veniturilor lor nu este atât de mare cât ni-am dori să fie. De la 1 februarie lista medicamentelor compensate a fost mărită. Oamenii ştiu că au dreptul la medicamente compensate şi se folosesc de acest drept. Noi vom fi în continuare alături pentru a asigura că toţi pacienţii sunt trataţi cu respect şi grijă”, le-a spus Andrian Candu locuitorilor din Cahul. El a subliniat că accesul mai bun la medicamente este o reuşită a guvernării şi a dat asigurări că - atâta timp cât PDM este la guvernare - proiectele bune pentru oameni vor continua.

Întrebat de o locuitoare a oraşului Cahul ce a făcut guvernarea pentru a menţine tinerii acasă, Andrian Candu a subliniat că, doar în anul 2018, datorită programului ”Prima Casă”, 1200 de familii şi-au procurat o locuinţă, astfel fiind create premise pentru ei ca să rămână în Moldova. ”Anul trecut, în ţară au rămas 1200 de familii care şi-au cumpărat o locuinţă, iar anul acesta vrem să fie 2500 de familii. Este un efort care nu poate fi ignorat. Şi cele 60 de mii de locuri de muncă, create în 2018, la fel vin în susţinerea tinerilor. Noi am venit cu măsuri reale pentru a-i ajuta să-şi găsească locul aici, acasă. Desigur, nu putem noi în 3 ani să reparăm ceea ce s-a întâmplat în decurs de peste 20 de ani, dar vom continua cu astfel de măsuri, care să îi motiveze pe moldoveni să revină în ţară”, a explicat Andrian Candu.

La Cahul, Andrian Candu şi Elena Bacalu au mers la piaţa agricolă, unde au discutat atât cu cei care îşi vând aici producţia, cât şi cu cumpărătorii.

Elena Bacalu a subliniat că este foarte util pentru cei care doresc să reprezinte oamenii din circumscripţie să discute cu ei deschis problemele, să audă ce îi nemulţumeşte pe oameni şi ce acţiuni aşteaptă de la viitorii deputaţi.

Ajunşi la Cantemir, democraţii au discutat cu oamenii de afaceri. Andrian Candu le-a vorbit despre eforturile PDM de a face ordine în finanţele ţării – la fisc, vamă şi alte instituţii, dar şi despre măsurile de susţinere a business-ului.

”În Cantemir, în ultimii ani, au fost reparate 10 grădiniţe, construiţi 67 km. de apeduct, reabilitaţi 33 km. de drum. Sunt lucrări realizate datorită faptului că au fost găsite resurse financiare suplimentare”, a punctat Andrian Candu, care a mai discutat cu agenţii economici despre proiectele de viitor pentru susţinerea economiei.