11 Februarie 2019

Andrian Candu la Leova: PDM a venit în aceasta campanie cu candidaţi foarte buni, cu viziuni clare privind ceea ce au de făcut pentru fiecare raion

Unul dintre avantajele PDM în această campanie electorală este calitatea deosebită a candidaţilor din circumscripţiile uninominale, consideră preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, care a discutat cu cetăţenii din raionul Leova, unde duminică a ajuns Caravana PDM.

În discuţie cu locuitorii din Filipeni, Andrian Candu a subliniat că, pentru circumscripţia Leova, PDM vine cu un candidat foarte bun – doamna Efrosinia Greţu.  Prin activitatea sa din anii precedenţi, doamna Greţu cunoaşte problemele fiecărei localităţi de aici şi are viziuni clare privind ceea ce încă mai trebuie de făcut pentru raion.

Preşedintele Parlamentului a mai punctat că Partidul Democrat din Moldova a ales în această campanie electorală să le vorbească oamenilor despre acţiunile pe care le va continua şi le va realiza pentru a îmbunătăţi viaţa în fiecare localitate, pentru a ajuta fiecare familie. ”Cu toţii ne-am săturat, de fiecare dată înainte de alegeri se vorbeşte ba despre Rusia, ba despre Uniunea Europeană, iar tinerii nu au unde trăi, oamenii de la sate nu au apă la robinet, drumuri sau grădiniţe. Avem multe de făcut aici, acasă, ca cetăţenii noştri să aibă o viaţă mai bună, copiii noştri să înveţe în şcoli bune. Am înţeles că în Filipeni vine autobuzul din satul vecin şi aduce 30 de copii. Este important să vină pe drumuri bune, să le fie oferită şi hrană”, a spus Speakerul Candu.

Andrian Candu a adăugat că PDM a susţinut foarte multe proiecte aşteptate de oameni, care cu certitudine vor fi continuare de către echipa democrată.

Întrebat de un pensionar ce se va întâmpla în continuare cu pensiile, Preşedintele Parlamentului a afirmat că oferta PDM este clară şi consecventă - fără caste şi privilegii nemeritate, dar cu majorări sistematice şi consistente.

”Am auzit mai multe speculaţii că în aprilie pensiile vor fi indexate cu  1-2 procente. Lansarea unor astfel de minciuni este o bătaie de joc de oameni. Noi am găsit bani ca să majorăm în decembrie pensiile cu 10 procente. Vom găsi şi acum bani ca să indexăm la un procent mai înalt pensiile de la 1 aprilie”, a răspuns Andrian Candu.

Andrian Candu împreună cu Efrosinia Greţu au vizitat locuinţele sociale, de care au beneficiat 92 de familii din Leova.

”Drumuri bune, Prima casă, locuri de muncă - toate sunt foarte necesare, dar ne întrebăm cine va beneficia de aceste programe dacă nu vom susţine copiii şi familiile care vor să crească mai mulţi copii. Iată de ce venim cu un program care încurajează creşterea natalităţii”, a subliniat Andrian Candu în discuţie cu locuitorii din Leova.

Caravana PDM a fost în raionul Leova cu mai multe echipe, în mai multe sate. Democraţii au reuşit să vorbească cu pedagogi, medici, dar şi oamenii pe care i-au întâlnit în stradă.