03 Aprilie 2020

Cetăţenii moldoveni blocaţi peste hotare vor putea intra la bordul curselor charter, chiar dacă nu au poliţă medicală

Cetăţenii moldoveni blocaţi peste hotarele ţării vor putea avea acces la cursele charter, autorizate pe perioada stării de urgenţă de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, fără a avea poliţa de asigurare medicală obligatorie. Despre acest lucru preşedintele PDM, Pavel Filip a discutat astăzi cu prim- ministrul Ion Chicu. Liderul democrat a spus că pentru cetăţenii Republicii Moldova care revin acasă cu avionul trebuie să fie aplicate aceleaşi condiţii ca şi pentru cei care ajung în ţară cu maşina.

„Am convenit că se va permite cetăţenilor din diasporă care nu au poliţă să vină acasă cu cursele charter organizate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu condiţia ca în termen de 3 zile să achite poliţa, aşa cum fac cei care vin în ţară cu maşina, modificarea urmând să fie aprobată de Comisia Situaţii Excepţionale”, a declarat Pavel Filip.

Ieri, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetăţenilor Republicii Moldova în perioada 6-19 aprilie.