15 August 2019

Dosarul ilegal privind uzurparea puterii de stat este şi un proces de fraudare a alegerilor locale

Dosarul privind aşa-numita uzurpare a puterii de stat, intentat la indicaţia politicienilor din guvernarea PSRM-ACUM, este un proces de fraudare a alegerilor locale din toamnă. Despre aceasta a anunţat preşedintele interimar al PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing susţinut, astăzi, în Parlament. Democraţii au subliniat că, inclusiv prin intermediul acestui dosar ilegal, se fac presiuni şi se intimidează candidaţii PDM la alegerile locale din luna octombrie.

“Ştim că actualul regim nu mai are nici o limită şi comandă dosare pe banda rulantă, doar să-şi îndeplinească scopul de a intimida opoziţia înainte de alegeri. Însuşi acest dosar făcut la comanda publică a unor politicieni, şi asumat de ei, reprezintă un act foarte clar de uzurpare a puterii în stat, pentru care urmează să răspundă în faţa legii atât comanditarii dosarului, cât şi cei care îi vor ajuta în actul lor abuziv şi ilegal. Nu credem în acest dosar şi nu crede nimeni, nici măcar autorii lui, dar sunt disperaţi să se răzbune. Însă ei ştiu, la fel de bine ca noi, că acest mod de intimidare a opoziţiei este urmărit cu maximă atenţie de comunitatea internaţională, iar dacă vor trece linia roşie, acesta va fi începutul sfârşitului acestui regim represiv şi abuziv”, a declarat Pavel Filip.

Democraţii au mai subliniat că actuala guvernare are nevoie de acest dosar inventat pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la problemele lor reale, cum ar fi salariile, pensiile, preţurile, tarifele, impozitele, drumurile etc. Pavel Filip a adresat un mesaj şi tuturor primarilor PDM, dar şi membrilor de partid, susţinătorilor opoziţiei democrate, să aibă încredere în modul în care echipa pe care o conduce va acţiona mai departe pentru a pune capăt abuzurilor puterii şi să fie mai aproape de oameni în apărarea intereselor cetăţenilor ţării.

Totodată, democraţii au anunţat că adevăraţii uzurpatori ai puterii de stat sunt actualii guvernanţi, care au partajat politic instituţiile de drept şi dau indicaţii procurorilor. PDM va depune mai multe plângeri şi sesizări la Procuratura Generală, atât pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim de guvernare inclusiv in perioada 8-15 iunie, cât şi în ceea ce priveşte mai multe ilegalităţi comise, abuz şi exces de putere.

Biroul de presă al PDM