04 Iunie 2020

Dumitru Diacov pentru Europa Liberă: PD este singurul partid care are această experienţă – negativă, pozitivă, şi noi putem să facem concluzii

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a vorbit într-un pentru Radio Europa Liberă despre ultimele evenimente de pe scena politică, despre guvernarea în coaliţie, dacă va avea PDM candidat la prezidenţiale, dar şi despre alte subiecte de actualitate.

„Partidul Democrat este singurul partid care are această experienţă – negativă, pozitivă, experienţă pe care noi am trecut-o cu puterile noastre toţi aceşti ani de zile. Şi noi putem să facem o analiză şi putem să facem concluzii. Scena noastră politică de astăzi este dominată de partide fără experienţă, partide care nu s-au împiedicat, care n-au suferit, care vin cu lozinci şi ele trăiesc cu aceste lozinci.

Nu există partid care să nu dorească să guverneze de unul singur. Dar dacă nu ai mandate suficiente, trebuie să fii pregătit să poţi discuta, dialoga cu partidele prezente în parlament. În afară de Partidul Democrat, nu prea avem partide cu această experienţă de dialog şi nu întotdeauna eşti fericit să faci coaliţie cu un partid sau altul, nu întotdeauna eşti fericit să accepţi nişte concesii, dar lucrul acesta trebuie să-l faci”, a declarat pentru Radio Europa Liberă Dumitru Diacov.

Interviul integral îl găsiţi aici: