18 Ianuarie 2021

Echipa PDM Soroca cere preşedintelui ţării şi prim-ministrului să tragă la răspundere funcţionarii publicii care au făcut presiuni asupra membrilor organizaţiei

Membrii Organizaţiei Teritoriale PDM Soroca au semnat o adresare către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în care reclamă abuzuri şi presiuni pe care funcţionarii publici le-au făcut asupra echipei partidului din Soroca.

Potrivit lor, timp de câteva săptămâni membrii organizaţiei au fost şantajaţi şi intimidaţi de către reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, şi directorul general AIPA, Vadim Curmei. Prin depăşirea atribuţiilor de serviciu, aceşti funcţionari publici au încercat să-i determine să acţioneze împotriva propriilor convingeri, pentru a obţine următoarele scopuri:

- destabilizarea echipei PDM Soroca,
    - influenţarea situaţiei politice locale,
    - defăimarea conducerii PDM,
    - constrângerea persoanelor semnatare a declaraţiei din 15 ianuarie 2021 de a lucra în campania electorală în cazul alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM.

Prin aceste acţiuni ilegale, funcţionarii publici au încălcat mai multe acte legislative şi normative.

Reieşind din aceste considerente, membrii echipei PDM Soroca solicită conducerii ţării atragerea la răspundere a funcţionarilor vizaţi. Totodată, membrii Organizaţiei afirmă că Declaraţia semnată de ei în data de 15 ianuarie 2021 trebuie considerată nulă din cauza presiunilor exercitate asupra semnatarilor acesteia.