11 August 2020

Monica Babuc: Trebuie să depunem eforturi conjugate pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru începerea noului an şcolar în condiţii de maximă siguranţă

Ca urmare a şedinţei comune a fracţiunilor parlamentare a PDM, PSRM, PAS şi PPDA, întrunită la iniţiativa fracţiunii PDM, mi-a fost încredinţată responsabilitatea de a conduce grupul de lucru parlamentar privind asigurarea condiţiilor pentru începerea noului an de studii în condiţii de pandemie.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, condus de dl Igor Şarov a făcut faţă situaţiei pandemice din primăvară şi a reuşit, graţie unor eforturi extraordinare, crearea şi organizarea unui sistem de învăţământ la distanţă, care să ofere competenţe, aptitudini şi finalităţi educaţionale.

Astăzi, trebuie să depunem eforturi conjugate suplimentare pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru începerea noului an şcolar în condiţii de maximă siguranţă, pentru a asigura instituţiile de învăţământ general şi profesional tehnic cu măşti, termometre, dozatoare, dezinfectanţi pentru mâini şi pentru spaţii şi toate cele necesare pentru desfăşurarea unui învăţământ de calitate.

De asemenea, consider că atitudinea autorităţilor faţă de cadrele didactice trebuie să fie cea pe care o merită, pedagogilor să le fie asigurată remunerarea orelor suplimentare, iar plata tuturor primelor pentru luna august să fie deblocată, a declarat preşedintele grupului de lucru pentru situaţia din învăţământ, vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc.