21 Martie 2019

Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă indignarea faţă de agresarea deputatului Sergiu Sîrbu, vicepreşedinte PDM, de către extremistul recidivist Pavel Grigorciuc

Considerăm că acest act josnic a fost posibil în condiţiile în care Blocul ACUM şi-a început activitatea parlamentară utilizând şi încurajând în mod deschis violenţa de limbaj în politică şi actiunile agresive. Mai mult, Blocul ACUM l-a folosit astăzi pe interlopul Grigorciuc pe post de mercenar la aşa-zisul protest din faţa Parlamentului, încurajând şi susţinând manifestările extremiste pe care acesta le-a promovat. Acest comportament nu are nici o legătură cu valorile europene pe care reprezentanţii formaţiunii politice susţin că le promovează.

Atragem atenţia că agresivitatea în discurs şi incitarea la violenţă ca arme politice reprezintă lucruri extrem de periculoase, care creează tulburare, dezbină societatea şi pot afecta grav climatul politic din Republica Moldova.

Solicităm reprezentanţilor Blocului ACUM să denunţe public comportamentul agresiv al partenerului lor politic, Pavel Grigorciuc şi să înceteze să mai utilizeze astfel de persoane în activitatea lor politică.

Partidul Democrat din Moldova este alături de deputatul Sergiu Sîrbu şi îi doreste însănătoşire grabnică, sperând că un asemenea grav incident nu se va repeta în politica moldovenească.