18 Septembrie 2020

Pavel Filip, către Ambasadorul Lituaniei, Kestutis Kudzmanas: Investiţiile în educaţie şi în sănătatea copiilor sunt o prioritate pentru PDM

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas. La întâlnire a participat şi investitorul lituanian care implementează proiectul de alimentaţie a copiilor în raionul Străşeni.

Interlocutorii au discutat despre situaţia politică din ţara noastră şi despre priorităţile Partidului Democrat din Moldova. Pavel Filip a menţionat că PDM şi-a propus să facă un altfel de politică şi nu va renunţa la calea aleasă.

Oficialii au făcut un schimb de opinii şi privind proiectul-pilot de alimentaţie în instituţiile educaţionale, realizat de un investitor lituanian în raionul Străşeni. S-a constat că acest proiect s-a dovedit a fi unul de succes, asigurând implementarea standardelor europene de alimentaţie în şcoli şi grădiniţe şi este apreciat pozitiv de copii, profesori şi părinţi.

Pavel Filip a subliniat că investiţiile în educaţie şi în sănătatea copiilor constituie o prioritate de bază pentru PDM.