08 Februarie 2019

Pavel Filip, în dialog cu oamenii din Cimişlia: Guvernarea PDM a sprijinit raioanele şi va demara noi proiecte pentru dezvoltare locală

Caravana Partidului Democrat din Moldova, în frunte cu prim-ministrul, prim-vicepreşedinte al PDM, Pavel Filip, a fost joi în raioanele Cimişlia şi Basarabeasca.

La Cimişlia, Pavel Filip a discutat cu mai mulţi oameni de afaceri din raion, despre programul pro-business, amnistia fiscală şi reducerea numărului instituţiilor de control, reforme făcute cu scopul de a crea condiţii mai bune pentru acest domeniu.

Premierul i-a îndemnat pe cei din business să continue să se dezvolte, iar Partidul Democrat va implementa reforme pentru a-i ajuta. „Guvernarea PDM a lansat proiecte importante în raioane, aşa cum nu au mai fost până acum în Moldova. Raioanele trebuie să primească în viitor şi mai multe investiţii, iar cetăţenii să aibă şi mai multe oportunităţi economice şi sociale”, a afirmat premierul Filip.

În discuţie cu angajaţii fabricii de confecţii din Cimişlia, Pavel Filip a spus că PDM va pune în continuare accent pe crearea de noi locuri de muncă.

”Suntem mulţumiţi că s-au deschis locuri de muncă, pentru că avem familii şi nu trebuie să plecăm departe de casă ca să le întreţinem”, i-a spus premierului o angajată a fabricii.

Caravana PDM a vizitat şi satele Abaclia şi Sadaclia din raionul Basarabeasca. Pentru circumscripţia 40, care cuprinde sate din acest raion şi din Cimişlia, candidatul democraţilor este preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

”Eu am un program consultat cu toţi primarii din această circumscripţie şi, reieşind din doleanţele fiecărui primar, am construit programul pentru următorii patru ani. Sigur că problemele colectate sunt diverse: şi drumuri, şi şcoli, şi canalizare, şi apă potabilă, lucruri care necesită a fi realizate în această zonă”, a spus Dumitru Diacov.

Dumitru Diacov a mai afirmat că va deschide un birou al deputatului, unde oamenii vor putea veni cu solicitări şi propuneri, astfel încât problemele locuitorilor din Cimişlia şi Basarabeasca să fie permanent în vizorului deputatului care îi va reprezenta.