09 Februarie 2019

Pavel Filip la Comrat: Localităţile din ţară au nevoie de mai multe investiţii în fabrici şi uzine, pentru ca oamenii să aibă un loc de muncă şi un trai decent în localitatea de baştină

Caravana PDM condusă de prim-vicepreşedintele PDM, premierul Pavel Filip, a vizitat vineri UTA Găgăuzia, oprindu-se în mai multe localităţi din regiune.

În cadrul vizitei, premierul Pavel Filip le-a vorbit locuitorilor din UTA Găgăuzia despre progresele Republicii Moldova din ultimii ani, accentuând nevoia concentrării pe dezvoltarea economiei. „Cetăţenii moldoveni, indiferent de originea etnică, sunt uniţi de dorinţa unei vieţi mai bune. Anume pe acest lucru s-a concentrat guvernarea PDM, iar noi am venit cu fapte concrete, nu cu vorbe. Am venit cu drumuri asfaltate, cu salarii şi pensii mai mari, cu tichete de masă pentru angajaţi, cu renovări ale unităţilor de învăţământ. Aceasta este calea progresului pentru Moldova şi noi vrem să o continuăm. Iar dacă Moldovei îi va merge bine, şi Autonomiei Găgăuze îi va merge bine”, a afirmat Pavel Filip.

La Ceadîr-Lunga, premierul Pavel Filip a vizitat o companie de textile care produce haine pentru un brand cu renume mondial. Croitoresele de aici i-au spus premierului Pavel Filip că ar fi bine ca şi alţi investitori să deschidă fabrici în regiunile din ţară.

Pavel Filip a afirmat în discuţia cu angajatele fabricii că localităţile Moldovei au nevoie de mai multe investiţii în fabrici şi uzine, pentru ca oamenii să aibă un loc de muncă şi un trai decent în localitatea de baştină. Totodată, premierul a accentuat că investiţiile făcute de agenţii economici revin într-un final moldovenilor sub formă de indemnizaţii, salarii şi pensii majorate.

De asemenea, Pavel Filip s-a întâlnit cu angajaţii şi cu conducerea unei companii de procesare a seminţelor de floarea soarelui. Reprezentanţii companiei au declarat că simt suportul oferit de guvernare prin recentele măsuri fiscale aprobate.

La rândul său, Pavel Filip a afirmat că, datorită antreprenorilor, creşte şi nivelul de trai al moldovenilor. "Banii în bugetul de stat vin de la antreprenorii care lucrează, care deschid noi locuri de muncă, care plătesc salarii şi impozite. Tot ce am făcut erau acele reforme ca agenţii economici să activeze mai bine", le-a spus oamenilor Pavel Filip.

Caravana PDM a ajuns, ieri, şi la Avdarma, una dintre cele mai mari localităţi din Găgăuzia. Locuitorii satului i-au pregătit o surpriză şefului Guvernului, Consiliul local hotărând să-i acorde lui Pavel Filip titlul de cetăţean de onoare "pentru implicarea în dezvoltarea infrastructurii localităţii".

Premierul Filip le-a mulţumit locuitorilor din Avdarma pentru acest gest frumos, menţionând că aceasta îl responsabilizează să vină mai frecvent în regiune. “Trebuie să mai văd ce drepturi îmi oferă această decizie", a adăugat el.

Astăzi, Caravana PDM va ajunge în raionul Cahul, unde vicepreşedintele democraţilor, Andrian Candu, are programate mai multe întrevederi cu cetăţenii.