04 Iunie 2020

Pavel Filip: Mi-am luat un angajament foarte clar – să construim un partid sănătos – şi îl voi duce până la capăt

Despre ultimele mişcări de pe scena politică din Republica Moldova, portofoliile care au revenit PD în Executiv, acţiunile de reformare a partidului, dar şi despre relaţia specială dintre Chişinău şi Bucureşti aflaţi din interviul Preşedintelui PDM, Pavel Filip, pentru portalul de ştiri din România PS News.

„În ciuda tuturor atacurilor, eu ştiu sigur că PDM este o forţă politică puternică, o echipă de oameni extraordinari, în special în teritoriu, oameni buni, profesionişti, cărora le pasă de ţară. Cu ei şi pentru ei, vom reseta acest partid şi îl vom transforma într-o construcţie politică autentică, sănătoasă. Alegerile locale, în cadrul cărora am luat cel mai mare număr de primari, au demonstrat că PDM este un partid puternic.

Această ”migraţie” a deputaţilor, dacă doriţi, face parte şi ea din procesul de ”curăţire” şi resetare a partidului. Nu eu am format listele de partid şi componenţa fracţiunii parlamentare, ea a fost aleasă de o altă persoană, care era atunci lider al partidului. Acum, că oportuniştii au plecat, am încredere în colegii mei, am încredere în oamenii din organizaţiile noastre teritoriale. Eu mi-am luat un angajament foarte clar – să construim un partid sănătos – şi îl voi duce până la capăt.

Nu văd o eventuală demitere a guvernului Chicu ca un scop în sine. E important, mai degrabă, ce urmează după. Cum vom scoate ţara din criza economică? Cum facem aşa încât oamenii să aibă salarii şi pensii decente? Cum ajutăm mediul de afaceri? Sunt întrebări la care trebuie să răspundem noi toţi, clasa politică. O eventuală coaliţie sau guvern este doar metoda prin care ne vom pune în aplicare soluţiile pentru oameni. Şi sunt sigur că PDM va juca un rol important şi în continuare”, a declarat Pavel Filip pentru portalul IP News.

Interviul integral îl puteţi citi aici: