10 Mai 2018

Peste 50 000 de oameni au venit la concertul extraordinar dedicat de PDM zilei de 9 mai

Partidul Democrat din Moldova a încheiat celebrarea zilei de 9 mai cu un concert spectaculos în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitală.

Peste 50 000 de cetăţeni din Chişinău, dar şi din raioane, au fost prezenţi la evenimentul ce a reunit o gamă foarte variată de artişti din Moldova şi din străinătate, care au oferit o reprezentaţie extraordinară, extrem de apreciată de către toţi participanţii.

Startul concertului a fost dat la ora 17, când au urcat pe scenă ansambluri folclorice şi îndrăgiţi cântăreţi de muzică populară. Au încălzit inimile celor prezenţi Zinaida Julea, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Amelia şi Valentin Uzun, alături de orchestra Plai Moldovenesc sau cea a fraţilor Advahov.

Un moment deosebit al spectacolului a fost prezenţa maestrului Eugen Doga, ale cărui compoziţii au fost aplaudate la scenă deschisă. Maestrul Doga i-a felicitat pe toţi cei prezenţi şi pe organizatori pentru cea mai mare horă făcută vreodată în Republica Moldova, realizată de către toate ansamblurile folclorice participante la manifestare.

Partea a doua a spectacolului a început la ora 19, cu prezenţa-surpriză a iubitului cântăreţ rus Nikolai Baskov, care a încântat audienţa intepretând câteva dintre melodiile sale binecunoscute. Artistul s-a întâlnit în preajma scenei şi s-a întreţinut cordial cu preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, alături de care a oferit şi câteva declaraţii pentru mass-media. Nikolai Baskov s-a arătat bucuros de revenirea la Chişinău şi a mulţumit pentru primirea călduroasă din partea publicului moldovean, care-l impresionează de fiecare dată când concertează în ţara noastră. La rândul său, liderul democrat a reamintit semnificaţia zilei de 9 mai şi a transmis tuturor un mesaj de pace şi înţelegere: "Consider că este extrem de important să-i ţinem minte pe toţi cei care şi-au sacrificat viaţa ca astăzi, noi, împreună cu colegii, cu toţi oamenii care au fost în piaţă, să ne simţim în linişte şi în pace", a afirmat Vlad Plahotniuc. Preşedintele PDM a asistat la spectacolul extraordinar dedicat zilei de 9 mai, în mijlocul spectatorilor, alături de care s-a bucurat de cele mai importante momente ale show-ului.

Concertul a continuat cu prezenţa altor staruri, precum Irina Rimes, Delia, formaţia Blue şi Thomas Anders, cunoscutul cântăreţ al celebrului duo german Modern Talking. În jurul orei 12 noaptea, concertul PDM din centrul Chişinăului s-a încheiat cu un extraordinar foc de artificii, aplaudat şi fotografiat de foarte multă lume.

Partidul Democrat din Moldova a dedicat concertul din 9 mai atât Zilei Victoriei, cât şi Zilei Europei, pentru a transmite în acelaşi timp un mesaj de respect pentru trecut şi un mesaj de încredere în viitor.