25 Septembrie 2018

Vlad Plahotniuc anunţă Programul naţional „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, prin care se vor repara alţi 2.600 kilometri de drum în 2019

Programul Drumuri Bune pentru Moldova va continua, în 2019, prin reparaţia şi construcţia a circa 2600 kilometri de drum în toate raioanele ţării. Partidul Democrat din Moldova a cerut astăzi colegilor din Guvern să înceapă pregătirile pentru această nouă etapă.

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat după şedinţa săptămânală a PDM că decizia vine ca urmare a multiplelor solicitări din partea oamenilor, care apreciază eforturile guvernării pentru reabilitarea drumurilor în localităţile ţării.

Vlad Plahotniuc a subliniat că este prima dată când un partid de guvernare merge la cetăţeni să-i asculte în mod real şi îşi construieşte agenda şi proiectul politic reieşind din aşteptările oamenilor. „Zilele trecute am fost şi eu în teritoriu, unde am participat la mai multe evenimente, inclusiv la o întâlnire cu oamenii în satul Micleuşeni, raionul Străşeni, cu ocazia inaugurării unei noi porţiuni de drum în acest sat. În discuţia pe care am avut-o cu cetăţenii, eu am constatat că oamenii apreciază înalt munca noastră, dar fac şi diferenţa clară între activitatea şi eficienţa guvernării Partidului Democrat şi guvernările care au fost până la noi, care doar promiteau şi nu se ţineau de cuvânt”, a spus Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a adăugat că aceste aprecieri ale cetăţenilor sunt confirmate de datele statistice. Astfel, timp de 7 ani,  înainte ca Partidul Democrat să-şi asume guvernarea, s-au făcut mai puţin de 1.000 de kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă aproximativ câte 140 de kilometri pe an. PDM însă finalizează reparaţia şi construcţia, într-un singur an, în 2018, a 1.600 kilometri de drumuri, adică de 12 ori mai mult decât media guvernărilor anterioare.

Un alt exemplu adus de liderul PDM este legat de construcţia apeductelor şi aprovizionarea cu apă. Şi aici, în perioada anilor 2009 – 2016, adică în aceiaşi 7 ani, la reţeaua de apă au fost conectaţi aproximativ 54.000 de beneficiari, ceea ce înseamnă doar câte 7.500 de persoane pe an. În schimb, în doar ultimii doi ani, peste 106.000 de beneficiari noi au fost conectaţi la reţeaua de apă, ceea ce înseamnă câte 53.000 de beneficiari pe an, adică de 7 ori mai mult decât pe timpul guvernărilor precedente.

„Acestea sunt cifre absolut record pentru guvernările moldoveneşti de la independenţă încoace. Cifrele nu mint, iar aceste realizări şi aprecieri ale oamenilor ne încurajează şi ne motivează să dăm o nouă amploare acestor proiecte”, a argumentat Vlad Plahotniuc.

El a anunţat în acest context că PDM va lansa în perioada următoare Programul „Drumuri Bune pentru Moldova 2”, prin care vor fi construiţi şi reparaţi în 2019 circa 2.600 kilometri de drumuri. Conform preşedintelui PDM, acest ritm de lucru se va menţine şi în anii ulteriori.

În domeniul aprovizionării cu apă, PDM şi-a fixat ca scop să fie conectaţi la apeduct, începând cu anul viitor, câte minim 100.000 de beneficiari pe an, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât rezultatul record din ultimii doi ani.

„Acest lucru este posibil, dacă ştii să administrezi eficient resursele statului, aşa cum a demonstrat deja guvernarea Partidului Democrat”, a punctat liderul PDM.

În şedinţele săptămânale următoare, PDM va pune în discuţie şi alte subiecte din lista de priorităţi ale cetăţenilor şi va lansa noi proiecte, inclusiv în domeniul agriculturii, subiect care la fel îi preocupă foarte mult pe cetăţeni.