20 Februarie 2019

Vlad Plahotniuc către angajaţii Spitalului Clinic Republican: Sistemul de sănătate se va dezvolta în continuare cu Partidul Democrat la guvernare

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc a discutat, marţi, cu angajaţii Spitalului Clinic Republican "Timofei Moşneaga" din Capitală despre reformele în domeniul sănătăţii, despre îmbunătăţirea managementului în medicină, dar şi despre problemele pe care le întâlnesc angajaţii din domeniu.

Vlad Plahotniuc a spus că invitaţia pe care a primit-o din partea medicilor şi conducerii acestui spital pentru a participa la prezentarea raportului anual de activitate este dovada încrederii pe care ei o acordă Partidului Democrat.

Prezentând o informare despre reuşitele spitalului din ultimii trei ani, precum şi despre planurile de viitor, directorul SCR, Anatol Ciubotaru, a spus că - după ani de criză, cu sprijin guvernamental - s-au achitat datoriile instituţiei, s-a reparat blocul alimentar, care ajunsese într-o stare deplorabilă, iar pacienţii nu mai sunt nevoiţi să îşi cumpere singuri medicamentele. În acelaşi timp, politicile implementate de stat în domeniu au permis crearea unor condiţii mai bune de muncă pentru medici şi atragerea tinerilor specialişti.

"Suntem asiguraţi totalmente cu medicamente, cu cele necesare pentru îngrijirea pacienţilor, avem utilaj şi aparataj necesar. Şi tineretul a început să vină, doar anul acesta în departamentul nostru au fost angajaţi zece doctori noi", a spus directorul Clinicii de anestezie şi terapie intensivă la Spitalul Clinic Republican, Victor Cojocaru.

Medicii au profitat de ocazie pentru a discuta propunerile lor de dezvoltare în continuare a spitalului. Ei au spus că este nevoie de sprijin pentru a deschide o secţie pentru cardio-chirurgia nou-născuţilor, dar şi pentru a repara 4 săli de operaţii.

"Cunosc medici pasionaţi, dedicaţi, cunosc abnegaţia cu care dumneavoastră vă faceţi meseria. Tot ce o să facem o să facem pentru ca voi să lucraţi, să nu plecaţi, să aveţi salarii bune. Vom continua cu investiţii în modernizarea spitalului", a afirmat Vlad Plahotniuc.

Angajaţii spitalului au conchis că sistemul de sănătate se va dezvolta cu Partidul Democrat la guvernare, care a demonstrat deja că domeniul este o prioritate.