Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

07 Februarie 2019

Vlad Plahotniuc la Făleşti: Vom continua să susţinem investiţiile în economie pentru noi locuri de muncă şi salarii mai mari

Vlad Plahotniuc la Făleşti: Vom continua să susţinem investiţiile în economie pentru noi locuri de muncă şi salarii mai mari

Caravana electorală a Partidului Democrat din Moldova, condusă de preşedintele Vlad Plahotniuc, a ajuns miercuri în nordul ţării, la Făleşti. Alături de candidatul PDM în circumscripţia uninominală Făleşti, Iraida Bînzari, democraţii au discutat deschis cu oamenii din raion despre priorităţile localităţilor.

“Noi am venit să aflăm dacă dumneavoastră, cei din Făleşti, simţiţi că lucrurile se schimbă în bine, în ţară. De asemenea, am venit să vorbim despre lucrurile bune care trebuie continuate”, a fost mesajul membrilor Caravanei PDM. Ca răspuns, oamenii au menţionat în sens pozitiv despre programele naţionale Drumuri bune şi ajutoarele pentru pensionari, despre creşterile salariale de care beneficiază medicii şi despre grija arătată de guvernare pentru cadrele didactice.

“Noi tragem nădejde că toate acestea vor continua”, a fost reacţia unei profesoare, în cadrul discuţiei echipei PDM cu profesorii şi elevii de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Făleşti.

Elevii, pentru care scrutinul din data de 24 februarie va fi primul la care vor participa, s-au arătat interesaţi de modul în care se va dezvolta ţara în următorii ani. La întrebarea unui tânăr cu privire la relaţiile Republicii Moldova cu partenerii externi, Vlad Plahotniuc a vorbit despre poziţia PDM “Pentru Moldova”, care porneşte de la nevoile cetăţenilor şi pune pe primul loc interesul lor. “Noi avem părerea noastră şi ea se reflectă prin faptul că, pentru noi, cetăţeanul moldovean stă în faţă, interesul acestuia stă în faţă. Noi avem mândria noastră naţională, avem demnitate. Noi ştim ce să facem pentru oamenii din Moldova - şi vom face", a spus liderul democrat. 

Un model de afacere de succes în regiune, vizitat de Caravana PDM, este fabrica de cablaje din satul Albineţul Vechi. În această întreprindere, cei 820 de angajaţi au parte de condiţii de muncă bune şi se bucură de un salariu decent. Pe unii dintre ei, aceste oportunităţi i-au făcut să se întoarcă din străinătate, după cum i-au mărturisit chiar ei preşedintelui PDM. 

Totodată, reprezentanţii companiei spun că, datorită susţinerii de care se bucură din partea guvernării, au condiţii pentru a se extinde şi a deschide noi locuri de muncă. "Dacă vorbim din punct de vedere al antreprenorilor, se simte o deschidere la toate capitolele”, a spus directorul fabricii, în discuţia cu echipa democraţilor.

Vlad Plahotniuc a confirmat că una dintre priorităţile PDM, în următoarea guvernare, este asigurarea de noi locuri de muncă în toată ţara. "În raioane sunt foarte multe întreprinderi care au fost închise în anii ‘90. Ele trebuie refăcute, după alte producţii, pentru care este cerere aici. Dar, indiferent de ce va fi cu ele, noi, în fiecare localitate, o să venim cu investiţii", a declarat preşedintele PDM.

Specialiştii din PDM au răspuns pe loc la întrebările oamenilor cu privire la alocaţiile sociale, iar cazurile complexe au fost preluate spre rezolvare – cu implicarea experţilor PDM de la Chişinău, împreună cu Iraida Bînzari.

Caravana Partidului Democrat din Moldova porneşte zilnic în raioanele ţării, unde au loc întâlniri deschise cu cetăţenii, atât în oraşe, cât şi în sate. PDM continuă astfel consultarea cu oamenii din Republica Moldova, cu privire la priorităţile de dezvoltare a ţării.