21 Februarie 2019

Vlad Plahotniuc la Ungheni: Educaţia şi medicina rămân prioritare pentru Partidul Democrat

Educaţia rămâne o prioritate pentru guvernarea PDM, iar în acest domeniu vor continua reformele care au ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor de activitate pentru cadrele didactice, modernizarea instituţiilor de învăţământ, dezvoltarea curriculei educaţionale. Asigurarea vine din partea preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, care a discutat miercuri cu directorii instituţiilor de învăţământ din raionul Ungheni, unde a ajuns caravana electorală a democraţilor.

În discuţia cu liderul democrat, directorii şcolilor au remarcat că datorită majorării salariilor a început să se amelioreze problema lipsei de cadre didactice în şcoli şi grădiniţe.

"Ştiţi că noi ne-am confruntat cu lipsă de cadre. Acum, noi, managerii instituţiilor preşcolare, ne bucurăm mult că în ultimul timp au început să vină cadre didactice care erau plecate”, a spus unul directorii de grădiniţă participanţii la discuţii.

O altă decizie bună, apreciată de dascăli, ţine de redeschiderea şcolilor, în condiţiile în care, începând cu anul 2010, peste 170 de instituţii de învăţământ au fost optimizate. Este şi cazul liceului din satul Măcăreşti, care a fost închis de guvernarea precedentă.

"Necesitatea de a acorda atenţie domeniului în care activaţi dumneavoastră ţine şi de o motivaţie personală, pentru că eu toată copilăria mi-am petrecut-o printre cărţi", le-a spus pedagogilor Vlad Plahotniuc.

Ulterior, în cadrul discuţiei cu medicii din raionul Ungheni, Vlad Plahotniuc a reiterat angajamentul PDM de a continua modernizarea sistemului de sănătate. Preşedintele PDM a subliniat că sănătatea şi educaţia merg mână în mână la capitolul priorităţi, guvernarea democrată suplimentând parcul de ambulanţe din raion cu trei autosanitare noi, iar Centrul de Sănătate fiind renovat.

Schimbările în bine vor continua, afirmă şi candidatul PDM pe circumscripţia 16 Ungheni, Ludmila Guzun. "Avem necesitate de a dota centrele de sănătate autonome. Cetăţenii îşi doresc servicii medicale de calitate în localitate, ca să nu fie nevoiţi să facă de fiecare dată naveta", a punctat Ludmila Guzun.

Oraşul Ungheni este şi un bun exemplu de dezvoltare a economiei în perioada guvernării PDM, pe teritoriul lui funcţionând o Zonă Economică Liberă. Recent, aici s-au pus pe roate noi afaceri bune, care au generat sute de locuri de muncă, iar două dintre companiile de succes din ZEL au fost vizitate de Vlad Plahotniuc şi echipa democrată. Liderul PDM a dat asigurări angajaţilor că mediul de afaceri va continua să fie susţinut, astfel încât dezvoltarea lui să ducă creşterea salariilor în ţară.