08 Februarie 2019

Vlad Plahotniuc: O ţară puternică are la bază sate dezvoltate, iar atragerea investiţiilor în scopul impulsionării economiei localităţilor va fi printre priorităţile de viitor

Vlad Plahotniuc: O ţară puternică are la bază sate dezvoltate, iar atragerea investiţiilor în scopul impulsionării economiei localităţilor va fi printre priorităţile  de viitor

Preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, candidatul partidului pe circumscripţia numărul 17, a avut ieri mai multe întrevederi cu locuitorii din Micleuşeni şi Dolna, raionul Străşeni şi cu cei din Cioreşti, raionul Nisporeni. Sătenii i-au relatat candidatului democrat despre problemele localităţilor, iar în urma discuţiilor, oamenii s-au arătat convinşi că liderul democrat şi echipa sa pot duce la bun sfârşit proiectele bune începute în regiune.
La Micleuşeni, Vlad Plahotniuc a menţionat că atragerea investiţiilor în scopul impulsionării economiei localităţilor, pentru a crea noi locuri de muncă, va fi printre priorităţile  pentru perioada ce urmează.

”O ţară puternică are la bază sate dezvoltate. Noi ne-am propus ca aici, în zona acesta, în circumscripţia Nisporeni-Străşeni să aducem investiţii şi să creăm locuri de muncă – în textile, cablaje sau alt tip de activitate. Nimeni nu poate combate faptul că noi dacă promitem, noi facem", a afirmat Vlad Plahotniuc.

Salubrizarea localităţilor este o altă prioritate care se află în vizorul preşedintelui PDM. "Noi am decis să creăm o agenţie de salubritate naţională. Cunoaştem problema, avem planuri şi viziuni cum să o rezolvăm", a subliniat Vlad Plahotniuc în discuţiile cu locuitorii de la Dolna.

Locuitorii din satul Dolna îşi doresc modernizarea infrastructurii şi valorificarea potenţialului turistic al localităţii. "În fiecare an o să aducem mai mulţi bani, iar în calitate de  candidat pe circumscripţie o să am grijă de aceste sate. Iar ce vom realiza o să decidem împreună aici. Pe mine mă bucură că cereţi, voi doar să cereţi de la cei care fac", le-a mai spus liderul PDM.

Vlad Plahotniuc a ajuns şi în satul Cioreşti, din raionul Nisporeni. Oamenii i-au mulţumit pentru ajutorul oferit până acum, dar l-au rugat să-i susţină mai mult pe producătorii locali. Ei îşi doresc un centru de procesare a produselor agricole. Vlad Plahotniuc le-a comunicat că un astfel de centru urmează să fie creat în viitorul apropiat.

"Noi am venit să facem treabă bună şi o să facem. Nu au fost în Nisporeni, până în 2016, drumuri asfaltate şi iluminare stradală. Au apărut şi nu doar în Nisporeni, în toate satele", a punctat Vlad Plahotniuc.