Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

08 Februarie 2019

Vlad Plahotniuc: O ţară puternică are la bază sate dezvoltate, iar atragerea investiţiilor în scopul impulsionării economiei localităţilor va fi printre priorităţile de viitor

Vlad Plahotniuc: O ţară puternică are la bază sate dezvoltate, iar atragerea investiţiilor în scopul impulsionării economiei localităţilor va fi printre priorităţile  de viitorPreşedintele PDM Vlad Plahotniuc, candidatul partidului pe circumscripţia numărul 17, a avut ieri mai multe întrevederi cu locuitorii din Micleuşeni şi Dolna, raionul Străşeni şi cu cei din Cioreşti, raionul Nisporeni. Sătenii i-au relatat candidatului democrat despre problemele localităţilor, iar în urma discuţiilor, oamenii s-au arătat convinşi că liderul democrat şi echipa sa pot duce la bun sfârşit proiectele bune începute în regiune.
La Micleuşeni, Vlad Plahotniuc a menţionat că atragerea investiţiilor în scopul impulsionării economiei localităţilor, pentru a crea noi locuri de muncă, va fi printre priorităţile  pentru perioada ce urmează.

”O ţară puternică are la bază sate dezvoltate. Noi ne-am propus ca aici, în zona acesta, în circumscripţia Nisporeni-Străşeni să aducem investiţii şi să creăm locuri de muncă – în textile, cablaje sau alt tip de activitate. Nimeni nu poate combate faptul că noi dacă promitem, noi facem", a afirmat Vlad Plahotniuc.

Salubrizarea localităţilor este o altă prioritate care se află în vizorul preşedintelui PDM. "Noi am decis să creăm o agenţie de salubritate naţională. Cunoaştem problema, avem planuri şi viziuni cum să o rezolvăm", a subliniat Vlad Plahotniuc în discuţiile cu locuitorii de la Dolna.

Locuitorii din satul Dolna îşi doresc modernizarea infrastructurii şi valorificarea potenţialului turistic al localităţii. "În fiecare an o să aducem mai mulţi bani, iar în calitate de  candidat pe circumscripţie o să am grijă de aceste sate. Iar ce vom realiza o să decidem împreună aici. Pe mine mă bucură că cereţi, voi doar să cereţi de la cei care fac", le-a mai spus liderul PDM.

Vlad Plahotniuc a ajuns şi în satul Cioreşti, din raionul Nisporeni. Oamenii i-au mulţumit pentru ajutorul oferit până acum, dar l-au rugat să-i susţină mai mult pe producătorii locali. Ei îşi doresc un centru de procesare a produselor agricole. Vlad Plahotniuc le-a comunicat că un astfel de centru urmează să fie creat în viitorul apropiat.

"Noi am venit să facem treabă bună şi o să facem. Nu au fost în Nisporeni, până în 2016, drumuri asfaltate şi iluminare stradală. Au apărut şi nu doar în Nisporeni, în toate satele", a punctat Vlad Plahotniuc.