Candu Andrian Speakerul Parlamentului

Președintele Parlamentului Republicii Moldova are un CV impresionant: este licențiat în drept, are master în drept fiscal și internațional, obținut la Viena și 8 ani de experiență în management. Este un politician curajos.

Data nasterii: 27 noiembrie 1975

Nationalitate: Moldova

Statut: casatorit, 2 copii

Limbi: romana (nativ); engleza, rusa (fluent).

Experienta:

Andrian Candu a fost reales în calitate de membru al Parlamentului RM în noiembrie 2010, iar in mai 2014, ulterior fiind desemnat în funcția de Președinte al Parlamentului RM. Anterior, Andrian Candu, a îndeplinit responsabilitățile unei funcții de execuții cheie, fiind vicepremier și ministru al Economiei în perioada 2013-2014.

Anterior, a activat in calitate de Director General al companiei “Prime Management” SRL cu un spectru larg de activitati in domenii precum banking, imobiliar, grupuri media, hotele si servicii. Pe langa aceasta, a fost leader al  PricewaterhouseCoopers (PwC) din Moldova

Andrian Candu detine diploma de jurist a Universitatii “Babes-Bolyai” din Romania si diploma de master in Drept Fiscal International (LLM) a Universitatii de Economie si Administrare a Afacerilor din Viena,

Studiile, experienta si cei opt ani de activitate in cadrul PwC și in companii private i-au oferit cunostinte vaste in ceea ce priveste condițiile și reglementările locale, fiscalitate și concepte juridice internationale, precum și excelenta experienta in solutionarea problemelor cu care se confruntă întreprinderile internaționale care activează în Republicii Moldova.

Andrian Candu a fost membru al Asociatiei de Drept International din Moldova si Director General al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Moldova. 

Vezi alti membri