Marian Lupu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (PRM), membru al Comisiei politică externă și integrare europeană al PRM, Co-președinte al Adunării Parlamentare (AP) Euronest a avut o întrevedere cu  E.S. dl Siarhei Chichuk, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova.  Părțile au făcut o analiză a stadiului actual și de perspectivă al relațiilor bilaterale și au apreciat caracterul  deschis al legăturilor economice, politice și sociale.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a menționat importanța Acordului de colaborare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus, care a fost semnat  în cadrul vizitei oficiale  a dlui LUPU, în calitate de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova,  în perioada 24-27 iunie 2012. Adițional, a fost exprimat interesul  de intensificare a colaborării dintre Republica Moldova și Republica Belarus la diferite nivele, inclusiv la nivelul Grupurilor  parlamentare de prietenie.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele implicării dinamice a Republicii Belarus în activitățile Adunării Parlamentare EURONEST. Astfel, interlocutorii au convenit asupra abordării în detaliu a acestui proces în viitorul apropiat.