Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a felicitat membrii și simpatizanții formațiunii cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la fondare, publicând cu această ocazie și o fotografie de la Congresul de constituire a Mișcării pentru o Moldovă Democrată și Prosperă – primul nume al actualului PDM.

”Pe 8 februarie 1997, în Sala Teatrului de Operă și Balet din Capitală, în prezența a 1.200 de delegați din toate raioanele republicii, ne-am adunat la primul Congres al Mișcării pentru o Moldovă Democrată și Prosperă – primul nume al actualului PDM. Azi, după 20 de ani, îmi aduc aminte cu plăcere și nostalgie de acele frumoase începuturi.

Dezideratele de dezvoltare economică, creșterea nivelului de trai în țară, echitatea socială și domnia legii, bunele relații cu vecinii și partenerii externi au animat de la bun început Partidul Democrat. Iar angajamentul nostru constant în acest sens e motivul pentru care PDM dăinuie și continuă să crească.

În același timp, PDM este de două decenii vocea echilibrului și moderației în politica moldovenească, departe de abordările care dezbină și aproape de grijile oamenilor. Interesul general al societății ne dictează acest rol, pe care PDM nu l-a abandonat niciodată. 

Mă mândresc cu partidul pe care l-am fondat împreună cu mulți alți colegi, mă mândresc cu reușitele echipei democrate, cred în viitorul PDM și îi felicit pe toți membrii și simpatizanții noștri. 

Mai jos aveți o fotografie de acum 20 de ani, din ziua congresului de înființare. La mulți ani, PDM!”, a scris Dumitru Diacov