Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

11 Августа 2020

Două grupuri de lucru vor identifica soluţii pentru agricultori şi privind începerea noului an şcolar în siguranţă. Deciziile au fost luate la şedinţa comună: PD, PSRM, PAS şi PPPDA

Două grupuri de lucru vor identifica soluţii pentru agricultori şi privind începerea noului an şcolar în siguranţă. Deciziile au fost luate la şedinţa comună: PD, PSRM, PAS şi PPPDA

La iniţiativa fracţiunii Partidului Democrat, astăzi s-au întrunit într-o şedinţă comună deputaţii din formaţiunile politice care au acces în Parlament prin votul cetăţenilor: PD, PSRM, PAS şi Platforma DA. Deputaţii au discutat pe platforma parlamentară cele mai stringente probleme cu care se confruntă oamenii: situaţia gravă din agricultură provocată de secetă, lupta cu pandemia COVID-19, asigurarea desfăşurării unor alegeri libere şi corecte.

„Este pentru prima dată în actualul Legislativ când a fost creată o atmosferă de dialog. În problemele fundamentale, importante parlamentarii sunt obligaţi să se întâlnească, să discute şi să găsească soluţii la problemele oamenilor”, a declarat preşedintele Fracţiunii PDM, Dumitru Diacov.

În urma discuţiilor purtate, s-a decis crearea a două grupuri de lucru parlamentare: pentru identificarea soluţiilor pentru agricultori care au avut de suferit în urma secetei, condus de deputatul democrat Nicolae Ciubuc şi privind asigurarea condiţiilor pentru începerea noului an de studii în condiţii de pandemie, condus de vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc.

În perioada imediat următoare, grupurile de lucru vor iniţia discuţii, consultări şi audieri cu structurile guvernamentale pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru situaţia din agricultură şi pentru începerea noului an şcolar în condiţii de siguranţă. Grupurile de lucru vor elabora şi coordona cu structurile guvernamentale şi instituţiile financiare internaţionale un proiect de hotărâre care ulterior va fi propus Parlamentului spre examinare şi adoptare.