Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

15 Декабря 2019

Pavel Filip, la CNP: PDM nu doar a supravieţuit, dar a obiţinut cel mai bun scor în alegrile locale şi a demonstrat că este o echipă puternică şi unită

Pavel Filip, la CNP: PDM nu doar a supravieţuit, dar a obiţinut cel mai bun scor în alegrile locale şi a demonstrat că este o echipă puternică şi unită

Totalurile anului 2019, concluziile care se impun şi priorităţile de viitor au fost discutate astăzi la şedinţa Consiliului Naţional Politic al Partidului Democrat din Moldova. Preşedintele PDM, Pavel Filip, a menţionat că anul 2019 a fost unul complicat pentru ţară, dar şi pentru formaţiunea politică pe care o conduce. „În pofida provocărilor şi dificultăţilor, PDM nu doar a supravieţuit, dar a reuşit să obţină cel mai bun scor în alegerile locale şi a demonstrat că nu este partidul unui singur om, dar este o echipă puternică şi unită”, a accentuat Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat că după dificultăţile prin care a trecut, PDM a devenit şi mai puternic. Pavel Filip a mulţumit preşedinţilor organizaţiilor teritoriale, preşedinţilor de raioane, primarilor şi tuturor membrilor PDM pentru munca depusă în activitatea de zi cu zi şi pentru faptul că au rămas devotaţi partidului.

Când un copac începe să dea roade şi vezi, de exemplu, merele din copac, care par coapte şi gustoase, trebuie să nu uiţi că roadele sunt frumoase pentru că există crengi, tulpină şi rădăcini puternice. Fracţiunea şi deputaţii trebuie să fim recunoscători echipelor noastre din teritoriu, care, de fapt, ne-au trimis în Parlament prin munca lor. Şi trebuie să acţionăm astfel încât să nu ne dezamăgim membrii şi susţinătorii”, a spus Pavel Filip.

Cei prezenţi la şedinţă au vorbit despre necesitatea consolidării în continuare a echipei şi a realizării faptelor bune pentru oameni.

Liderul democrat a invitat toţi membrii de partid să participle activ la procesul de resetare a PDM, astfel încât formaţiunea să-şi consolideze poziţia de partid de orientare socială, care are în prim plan grijile şi nevoile oamenilor.

La final, au fost aprobate Declaraţia Politică a CNP, componenţa Consiliului Naţional de Cenzori şi a Colegiului de Etică şi Arbitraj al PDM.

După tradiţie, în preajma sărbătorilor de iarnă, participanţii la şedinţa Consiliului Naţional Politic al PDM au fost vizitaţi de cetele de colindători.