Democratic Party of Moldova

Press release

12 December 2022

Primarii PSDE sunt instruiţi cum să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor

Primarii PSDE sunt instruiţi cum să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor

Peste 60 de primari ai Partidului Social Democrat European participă, în perioada 12-13 decembrie, la cursul de instruire organizat cu susţinerea Partidul Social Democrat din România şi a Organizaţiei PSD România pentru Republica Moldova, privind atragerea de fonduri europene şi transfrontaliere pentru dezvoltarea locală. Scopul instruirii este să sporească capacităţile aleşilor locali în atragerea fondurilor europene pentru asigurarea unei administraţii eficiente.

Participanţii la instruire au fost salutaţi de Preşedintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, care le-a dorit aleşilor locali să beneficieze din plin de posibilitatea oferită, astfel încât la final să plece acasă cu intenţii de proiecte concrete de infrastructură.

Trainingul este ţinut de experţii români: Sorin Chiriţă, fost city manager la Primăria Bucureşti, expert în atragerea fondurilor europene şi Ovidiu Portariuc, fost primar de Botoşani, expert în consultanţă financiară.

Experţii vor împărtăşi participanţilor din cele mai bune practici privind absorbţia de fonduri europene din experienţa primăriilor din România, în ceea ce priveşte pregătirea corectă a dosarelor de participare şi co-participare, pentru reabilitarea infrastructurii locale, finanţate din fonduri europene nerambursabile.

Cursul de instruire se înscrie în Planul de acţiuni comune elaborat în baza Acordului de colaborare încheiat între PSDE şi PSD România la 19 mai 2021.

Amintim că, la 7 octombrie curent la Chişinău a avut loc Forumul aleşilor locali ai PSDE şi PSD din România "Unire prin infrastructură", la care au participat peste 150 de primari, preşedinţi de raioane şi judeţe, consilieri raionali, judeţeni şi locali din partea PSDE şi PSD România.

PSDE şi PSD România s-au angajat să asigure multiplicarea participării active a celor două partide în viaţa politică şi social-economică a ţărilor noastre în beneficiul cetăţenilor, inclusiv prin continuarea procesului de înfrăţire dintre Primăriile conduse de exponenţii PSDE şi PSD România.