Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

15 February 2020

Consiliul Politic Naţional al PDM: Au fost aleşi vicepreşedinţii şi Biroul Executiv şi a fost pus în discuţie conceptul de resetare a PDM

Consiliul Politic Naţional al PDM: Au fost aleşi vicepreşedinţii şi Biroul Executiv şi a fost pus în discuţie conceptul de resetare a PDM

Consiliul Politic Naţional al PDM s-a întrunit astăzi în şedinţă, la care au fost aleşi vicepreşedinţii formaţiunii şi Biroul Executiv. În calitate de vicepreşedinţi ai PDM au fost votaţi: Violeta Ivanov (afaceri externe şi integrare europeană), Ludmila Guzun (economie şi infrastructură), Igor Vremea (justiţie), Eugeniu Nichiforciuc (apărare), Ruxanda Glavan (sănătate, muncă şi protecţie socială), Monica Babuc (educaţie, cultură şi cercetare), Vladimir Andronachi (finanţe), Nicolae Ciubuc (agricultură, dezvoltare regională şi mediu), Vasile Bîtcă (reintegrare şi securitate), Valentina Buliga (Organizaţia de Femei) şi Alexandr Cauia (Organizaţia de Tineret). Vicepreşedinţii vor forma un Guvern din umbră şi vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor.

În aceeaşi sedinţă, preşedintele PDM, Pavel Filip, a prezentat raportul de activitate al formaţiunii în perioada decembrie-februarie 2020 şi a fost pus în discuţie conceptul de resetare a PDM.

Viziunea de reformare a partidului se bazează pe 4 piloni principali:

  • Părerea mea contează. Fiecare membru trebuie să ştie că părerea lui este luată în calcul şi că el este consultat. Deciziile importante vor fi consultate inainte de a fi aprobate de către forurile de conducere.
  • Eu sunt informat. Ne dorim o comunicare constantă cu membrii, inclusiv din teritoriu, astfel încât toţi să cunoască despre activităţile partidului şi care este poziţia formaţiunii pe anumite subiecte.
  • Cine ne reprezintă? Dorim ca fiecare membru PDM să fie mândru de cei care îl reprezintă.
  • Încotro mergem? Fiecare membru trebuie să cunoască viziunea, valorile partidului şi liniile doctrinare. Partidul Democrat este bazat pe doctrina social-democrată de sorginte europeană.

Conceptul de resetare a PDM va fi discutat pe larg cu Organizaţiile Teritoriale de partid, va fi completat cu propunerile venite de la membrii formaţiunii, după care va fi aprobat şi pus în aplicare.

Preşedintele PDM, Pavel Filip a menţionat că de ani de zile Partidul Democrat a asigurat echilibrul pe scena politică şi nu a existat şi nici nu poate exista nicio guvernare eficientă fără participarea Partidului Democrat.

„Sunt ferm convins că următoarea guvernare în Republica Moldova va fi neapărat cu PDM. Trebuie să demonstrăm că suntem puternici, profesionişti şi parteneri serioşi şi credibili. Partidul Democrat este singurul care poate schimba viaţa oamenilor spre bine, este singurul care aduce FAPTE, NU VORBE”, a conchis Pavel Filip.