Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

01 October 2019

De ziua oamenilor în etate, PDM cere Guvernului să transforme vila prezidenţială de la Condriţa în sanatoriu pentru vârsnici, iar pensiunea de la Holercani - în pensiune pentru veterani

De ziua oamenilor în etate, PDM cere Guvernului să transforme vila prezidenţială de la Condriţa în sanatoriu pentru vârsnici, iar pensiunea de la Holercani - în pensiune pentru veterani

De Ziua Mondială a persoanele în etate, Secretarul General şi deputatul PDM, Alexandru Jizdan a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă două iniţiative ale Partidului Democrat adresate Guvernului condus de Maia Sandu. PDM solicită ca la şedinţa de mâine a Cabinetului de Miniştri sau cel târziu la şedinţa de săptămâna viitoare, Guvernul să aprobe hotărârea de transmitere a vilei prezidenţiale de la Condriţa la balanţa Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru ca aceasta să fie transformată în sanatoriu pentru persoanele în etate. 

A doua solicitare adresată Guvernului Maiei Sandu este cu privire la transmiterea la balanţa Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Întreprinderea de Stat „Pensiunea din Holercani”, care acum se află în gestiunea Cancelariei de Stat şi este folosită pentru recreerea demnitarilor de stat. 

Partidul Democrat propune ca aceasta să fie transformată în pensiune destinată veteranilor şi combatanţilor războiului de la Nistru. 

“Este un loc simbolic pentru ei, pe malul Nistrului, în preajma locurilor unde în anul 1992 au apărat integritatea ţării noastre cu armele în mâini. 

Acest gest ar fi o mică mulţumire pentru sacrificiul lor în lupta pentru  independenţa şi integritatea Republicii Moldova. Mai mult, această decizie se impune acum după ce preşedintele Igor Dodon s-a făcut că-i uită pe aceşti veterani şi combatanţi în discursul ţinut la tribuna ONU”, a declarat Secretarul general PDM, Alexandru Jizdan.