Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

21 January 2021

Doi primari democraţi din Soroca au revenit în Partidul Democrat, după ce săptămâna trecută au fost impuşi să semneze o declaraţie de părăsire a partidului

Doi primari democraţi din Soroca au revenit în Partidul Democrat, după ce săptămâna trecută au fost impuşi să semneze o declaraţie de părăsire a partidului

Primarii democraţi Victor Mutruc, primar al satului Egoreni şi Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca au revenit în echipa Partidului Democrat, după ce pe 15 ianuarie au fost impuşi să semneze o declaraţie de părăsire a partidului. Aceştia spun că un grup de persoane afiliate PSRM, însoţite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc şi reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat şi constrâns să-şi suspende calitatea de membru PDM. 

Cei care fac presiuni asupra PDM folosesc nu doar metode josnice, dar şi fac uz de informaţii false. Astfel doi dintre semnatarii declaraţiei de părăsire a PDM: Victor Mandric  şi Veaceslav Terente demult nu mai sunt membri ai Partidului Democrat.

 

Primarii cer preşedintelui ţării şi prim-ministrului să intervină pentru încetarea intimidărilor şi tragerea la răspundere a funcţionarilor publici care fac presiune pe membrilor Partidului Democrat.

„Oamenii nu se lasă totuşi atât de uşor amăgiţi de ”kulioace” şi ”borsetci”, care merg cu ”colindatul” prin raioane. Adevăraţii primari PDM sunt oameni gospodari, care au adus rezultate pentru localităţile lor, oameni care nu se vând şi nu se cumpără, pentru că nu poţi cumpăra cu toţi banii din lume posibilitatea de a merge cu pieptul deschis prin satul tău şi cea de a sta de vorbă fără ruşine cu sătenii care te-au ales”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.