Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

26 May 2022

Monica Babuc, la aniversarea Liceului „Onisifor Ghibu”: Aţi demonstrat că putem face carte bună şi să inoculăm copiilor noştri vaccinul culturii

Monica Babuc, la aniversarea Liceului „Onisifor Ghibu”: Aţi demonstrat că putem face carte bună şi să inoculăm copiilor noştri vaccinul culturii

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a participat la concertul de binefacere, organizat de Instituţia Publică Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din mun. Chişinău, în susţinerea păcii şi fraternizării umane, cu ocazia aniversării a 40-a a instituţiei de învăţământ. La evenimentul cu genericul „Vrem pace pe pământ” a participat şi marele compozitor, maestrul Eugen Doga.

În luarea sa de cuvânt, dna Babuc a felicitat colectivul instituţiei cu frumoasa aniversare, menţionând că 40 de ani este o vârstă a tinereţii mature. Doamna Babuc, care este şi ex-ministru al Educaţiei a spus că este fericită pentru o idee care dăinuie în continuare în educaţia R. Moldova şi anume, învăţământul cu profil.

„Se duceau discuţii că nu ar trebui o şcoală de cultură generală să aibă un profil pentru că ne costă, pentru că e nevoie de profesori suplimentari pentru aceste obiecte. Am încercat atunci să ţinem piept acestor opinii şi Dvs. aţi demonstrat că nu vă încurcă profilul să aveţi una dintre cele mai frumoase medii la examenele de bacalaureat - 8, care depăşeşte media la nivel de ţară. Asta înseamnă că este absolut posibil să facem carte bună şi să inoculăm copiilor noştri vaccinul culturii, cel care ţine de tradiţia noastră, cel care ne identifică în lume şi cel care ne face OAMENI”, a conchis Monica Babuc.

Liderul democrat a felicitat corpul didactic al instituţiei pentru spiritul care domneşte la liceul şi pentru rezultatele frumoase ale elevilor şi pedagogilor.

Concertul de zile mari susţinut de discipolii instituţiei a avut un scop caritabil, iar resursele băneşti acumulate în cadrul acestuia au fost depuse pe contul destinat susţinerii refugiaţilor din Ucraina.