Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

23 September 2022

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chişinău, Jānis Mažeiks

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chişinău, Jānis Mažeiks

Preşedintele interimar al Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, Excelenţa sa Jānis Mažeiks.

Agenda discuţiilor s-a axat pe actualitatea politică şi economică din Republica Moldova, războiul din Ucraina, situaţia din regiune şi multiplele crize la care ţara noastră trebuie să facă faţă.

Liderul democrat a exprimat recunoştinţă UE pentru suportul constant acordat Republicii Moldova, mai ales în depăşirea crizei pandemice, energetice şi în gestionarea fluxului de refugiaţi.

Monica Babuc a menţionat că Partidul Democrat mereu a fost şi rămâne un promotor fidel al cursul european al ţării noastre. „Suntem un partid social-democrat de sorginte europeană şi vom depune în continuare toate eforturile pentru atingerea obiectivului nostru strategic- aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Preşedintele interimar al PDM.

Cei doi oficiali au accentuat importanţa consolidării eforturilor partidelor parlamentare şi ex-parlamentare precum şi a societăţii în întregime în promovarea parcursului european al Republicii Moldova. Ambasadorul Jānis Mažeiks a menţionat că Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău va acorda toată susţinerea necesară ţării noastre în acest amplu proces.