Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

12 September 2022

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA la Chişinău, Kent D. Logsdon

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA la Chişinău, Kent D. Logsdon

Preşedintele interimar al Partidului Democrat din Moldova, Monica Babuc, a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Dna Babuc l-a felicitat pe dl Logsdon cu ocazia începerii mandatului în ţara noastră, dorindu-i mult succes în activitate şi menţionând importanţa dezvoltării în continuare a parteneriatului strategic dintre R. Moldova şi SUA.

Interlocutorii au discutat despre situaţia curentă de securitate în regiune, crizele cu care se confruntă ţara noastră urmare a războiului din Ucraina, în special criza energetică, economică şi gestionarea fluxului de refugiaţi.

În context, oficialii au accentuat importanţa consolidării eforturilor tuturor forţelor politice şi a societăţii civile în vederea depăşirii provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova şi în asigurarea parcursului european al ţării noastre, mai cu seamă acum când am obţinut statutul de stat candidat de aderare la Uniunea Europeană.

„Partidul Democrat este un promotor fidel al parcursului european al Republicii Moldova şi vom depune şi în continuare toate eforturile pentru atingerea obiectivului nostru strategic – aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele interimar al PDM.

Dna Babuc a exprimat gratitudine şi recunoştinţă SUA şi poporului american pentru susţinerea constantă oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în consolidarea democraţiei şi a statului de drept, precum şi pentru asistenţa financiară acordată pentru implementarea diferitor programe în beneficiul cetăţenilor noştri.