Partidul Democrat din Moldova

Comunicat de presă

24 August 2020

Serialul „Frigăruii”. Episodul II. Alexandru Jizdan: În ciuda provocărilor, PD păşeşte cu încredere pe calea reformării sale

Serialul „Frigăruii”. Episodul II. Alexandru Jizdan: În ciuda provocărilor, PD păşeşte cu încredere pe calea reformării sale

Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova în vederea achiziţionării rapide a unor eventuali suporteri din teritoriu, mai ales dacă aceşti suporteri fac parte din partide parlamentare cu experienţă serioasă şi cu o resursă umană foarte bună.

Întâmplător sau nu, autorii frigăruiului de tristă pomină din toamna trecută  de la Floreşti: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu şi Vasile Botnari au reuşit o a doua „performanţă”, oferind porţii generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni.

Ca prim minune, odată cu numirea lui Mihail Gnatiuc, preşedinte al organizaţiei respective, într-o funcţie de raspundere şi bine plătită la întreprinderea „Garile Auto Chisinau”, întreprindere care apartine lui Alexandru Vâlcu, 17 membri în frunte cu Mihail Gnatiuc au declarat că părăsesc PDM.

Suntem siguri că nici pe departe toţi membrii OT PDM Briceni au participat la acest „festin” de la o luni, şi că această declaraţie bombastică nu este agreată de majoritatea colegilor noştri din Briceni, fapt ce va fi confirmat în timpul apropiat.

Cert este însă că noţiunea de frigărui devine legendară în politica moldovenească, mai ales dacă aceasta este utilizată de asemenea „servitori ai interesului naţional”, precum cei menţionaţi mai sus.

În ciuda provocărilor, PD păşeşte cu încredere pe calea reformării sale pentru a deveni un partid autentic european care are în prim plan interesul cetăţenilor ţării, afirmă Secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.