Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

03 November 2022

Candidatul recomandat de BE al PDM pentru funcţia de Preşedinte al PDM, Ion Sula, s-a întâlnit cu Preşedintele PSD România, Marcel Ciolacu

Candidatul recomandat de BE al PDM pentru funcţia de Preşedinte al PDM, Ion Sula, s-a întâlnit cu Preşedintele PSD România, Marcel Ciolacu

Candidatul recomandat unanim de Biroul Executiv al PDM Congresului X al formaţiunii pentru funcţia de Preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, dl Ion Sula, a avut astăzi, la Bucureşti, o întrevedere cu Preşedintele Partidului Social Democrat din România, dl Marcel Ciolacu.

 

   Dl Sula l-a informat pe dl Ciolacu despre activităţile din cadrul PDM, inclusiv despre pregătirea pentru Congresului X al partidului. „Partidul Democrat este un partid social-democrat care pledează consecvent pentru parcursul european al Republicii Moldova şi pentru consolidarea relaţiei speciale cu România, precum şi a parteneriatului strategic cu Partidul Social Democrat din România”, a declarat dl Ion Sula.

 

   Interlocutorii au avut un schimb de opinii şi despre colaborarea dintre primarii PDM şi PSD România, care se materializează în implementarea unor proiecte comune de infrastructură cu investiţii europene şi transfrontaliere în localităţile din Republica Moldova.

 

    PDM şi PSD România au o relaţie de parteneriat de lungă durată, care a fost fortificată prin Acordul de colaborare semnat pe 19 mai 2021, la Bucureşti, de domnii Pavel Filip şi Marcel Ciolacu. PDM ŞI PSD România fac parte din aceeaşi familie politică europeană şi internaţională: Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi Internaţionala Socialistă.