Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

05 May 2022

Monica Babuc, la liceul „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sângerei: Fără o educaţie de calitate, nu putem vorbi despre dezvoltarea noastră ca stat

Monica Babuc, la liceul „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sângerei: Fără o educaţie de calitate, nu putem vorbi despre dezvoltarea noastră ca stat

Preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a vizitat liceul teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni, raionul Sângerei, redeschis după reparaţie capitală. Edificiul instituţiei de învăţământ a fost renovat şi modernizat cu sprijinul Băncii Mondiale în cadrul Proiectului ”Reforma Învăţământului în Moldova” (PRIM).

În marja proiectului PRIM, extensia datată cu 2017, anul aflării în mandat de Ministru al Educaţiei Culturii şi Cercetării  a dnei Monica Babuc, liceul teoretic “Alexandru Agapie” din Pepeni, Sângerei a fost selectat printre alte instituţii de educaţie din ţară pentru a fi renovat. În acest scop au fost alocate circa 13 milioane de lei, care au permis reparaţia acoperişului, a sistemului de încălzire şi apeduct, a grupurilor sanitare, sălilor de sport şi de clasă. Astfel instituţia a fost reparată şi dotată cu tot necesarul pentru desfăşurarea unui proces educaţional de calitate: de la mobilier nou şi tehnică performantă până la materiale pentru lucrări practice şi utilaje pentru educaţia tehnologică.

Liderul PDM a felicitat cadrele didactice şi elevii pentru condiţiile bune de studii pe care le au acum, menţionând că educaţia trebuie să fie o prioritate pentru orice guvernare. „Investiţiile în educaţie sunt cele mai importante şi trebuie să ne unim cu toţii eforturile pentru a duce la bun sfârşit reformele începute în acest domeniu. Fără o educaţie de calitate, nu putem vorbi despre dezvoltarea noastră ca stat”, a spus dna Babuc.

În liceul teoretic „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sângerei, activează 64 de pedagogi şi îşi fac studiile 740 de elevi. Şcoala are o istorie de 170 de ani, fiind creată în anul 1863.