Демократическая партия Молдовы

Пресс-релиз

24 February 2022

PACTUL MOLDOVA

PACTUL MOLDOVA

Spuneam adineaori de un “Pact Snagov”, asemănător actului memorabil aprobat în România în 1995 de partidele politice parlamentare române în vederea unirii eforturilor pentru a adera la comunitatea statelor europene. Spuneam că e nevoie şi în Republica Moldova de un pact identic conform căruia forţele politice  ar trebui să accepte un compromis larg pentru atingerea obiectivului nostru strategic - aderarea la UE.

Se pare, însă, că a venit timpul PACTULUI MOLDOVA, pact în care toţi cetăţenii ţării noastre indiferent de opţiunile politice, vârstă şi etnie, să accepte că dezbinarea noastră care a devenit din păcate una din trăsăturile esenţiale ale societăţii moldoveneşti, poate să ne coste foarte scump, să ne coste, de fapt, viaţa noastră şi a copiilor noştri, să ne coste înseşi existenta acestei ţări.

În Ucraina este război, război declanşat de Federaţia Rusă şi oricare nu ar fi motivaţia acestuia, nu putem accepta ca în sec. 21 problemele politice să fie rezolvate prin introducerea de armate străine pe teritoriul unei ţări independente, să fie rezolvate prin bombardamente şi atentate la vieţi omeneşti!

Considerăm că pentru noi, cetăţenii Republicii Moldova, a venit timpul să consolidăm în primul rând relaţiile între noi şi să sprijinim eforturile conducerii ţării pentru a apăra securitatea, integritatea şi independenţa ţării noastre şi a oamenilor săi!

Partidul Democrat din Moldova îndeamnă toţi politicienii responsabili ai Republicii Moldova să se consolideze în jurul conducerii ţării şi să ofere prin fapte suportul său necondiţionat în aceste vremuri sumbre si dramatice!

Adresăm Preşedintelui RM şi întregii conduceri ai RM sugestia de a întruni într-un for politic larg reprezentanţii tuturor forţelor politice responsabile din ţară pentru a elabora o platformă unică de acţiune întru a asigura pacea şi securitatea cetăţenilor noştri.

Această platformă ar putea fi iniţiata printr-o declaraţie comună, semnată de partidele politice parlamentare şi cele extraparlamentare care militează pentru pace şi securitate în regiune şi în RM!